Lunch & Café

I Klädkällarens Lunchrestaurang och Café kan du ta en paus från shoppingen och njuta av något gott att äta. Välj mellan dagens lunch eller en god fika. Slå dig ner i affärs- eller herrgårdsmiljö, vid sommartid har vi även vår uteservering öppen.

Måndag – fredag, kl 11.00 – 14.30, och lördag – söndag, 11.00 – 15.00, serveras Dagens Lunch för 85:–, barnportion, 0 – 12 år, för 49:–. Välj här mellan en kött- eller fiskrätt, eller det vegetariska alternativet. Pannkakor med sylt och grädde för 39:– eller soppa, som serveras mån-fre, för 79:–.

Till lunchen ingår salladsbuffé och kaffe.

Ska du ta en fika kan du bland annat välja mellan räksmörgåsar, ost- och skinksmörgåsar, korv med bröd, bullar, kakor och tårtor.
Vi har gluten- och laktosfria alternativ.

Cafét är öppet mån – tors 9.00 – 18.30, fredag 9.00 – 17.30, lördag 10.00 – 16.30, söndag 11.00 – 16.30

Du kan även boka catering eller heldagskonferens hos oss, antingen på cateringguiden.sebengtsson@kladkallaren.se eller ring 031-46 29 00.

Smaklig måltid!

Lunchmeny v.38

Måndag

Dagens fiskfångst serveras parmesangratinerad med örtstompad mandelpotatis, dragonsmaksatt smörsås och rostad morot
Wallenbergare på kalvfärs, serveras med potatismos, brynt smör, ärtpuré och rårörda lingon
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Tisdag

Dagens fiskfångst serveras ört- & färskostbakad med dillkokt potatis, gröna ärtor och vitvinssås
Bakat svenskt kycklinglår från Mosslunda gård, Skåne, serveras med rosmarinsky, rostade rotfrukter och vitlökscrème
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Onsdag

Dagens fiskfångst serveras panko- & sesampanerad med jasminris, srirachamajjo och ingefärspicklad gurka
Smörstekt fläsknoisette med friterad Idahopotatis, timjanssky, café de Parissmör och grön sparris
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Torsdag

Sejrygg stekt i Piementon de la Vera, serveras med rostad vitlök- & potatispuré, knaprig chorizo samt tomatiserad skaldjurssås
Beouf Bourgogne på högrev med sidfläsk och champinjoner, serveras med potatispuré och honungsbakad rödlök
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Fredag

Dagens fiskfångst serveras ört- & smörbakad á la provencale samt med ljummen bönsallad, dillrostad amandinepotatis och sikromsbeurre blanc
Entrecôte från Dalsjöfors, serveras med pommes frites, bearnaisesås, portvinssky och grillad majskolv
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Lördag

Havets wallenbergare med potatismos, Smögensås och gröna ärtor
Pulled Pork med klyftpotatis, bbq-sås, gräddfil och nachochips
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön

Söndag

Havets wallenbergare med potatismos, Smögensås och gröna ärtor
Pulled Pork med klyftpotatis, bbq-sås, gräddfil och nachochips
Shepherd’s pie (kryddig sojafärs toppat med västerbottensmaksatt potatismos) serveras med grön ärtcrème samt örtsallad på betor och solrosfrön